ManşetYerel Haberler

1 Mayıs İşçi Bayramı Mesajları

Siyasiler, örgütler, kurum ve kuruluşlar 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeni ile mesaj yayımladı.

Siyasiler, örgütler, kurum ve kuruluşlar 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeni ile mesaj yayımladı.

HAVA TRAFİK KONTROLÖRLERİ SENDİKASI, TÜM HALKIN 1 MAYIS İŞÇİ VE EMEKÇİLER BAYRAMI’NI KUTLADI

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası, 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı’nın dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü olduğunu vurguladı.

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası’nın, 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle yaptığı açıklama şöyle;

“Üretenlerin, her türlü değeri yaratanların, alın terini ürüne dönüştürenlerin bayramı halkımıza kutlu olsun. Üreten ve çalışan kesimin yoksulluğunun giderek arttığı ve emeğinin, yönetenler ve sermaye tarafından sömürüldüğü günümüzde daha yüksek bir bilinç ve anlayışla kutlanmalıdır. İnsan onuruna yaraşır iş ve ücret, istihdamda ayrımcılığın önlenmesi, güvenli bir gelecek ve huzurlu bir toplum için tüm paydaşların iş birliği içerisinde bulunması önem arz etmektedir. Birlik ve beraberliği yenecek hiçbir güç yoktur”

İŞAD, TÜM ÇALIŞANLARIN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ’NÜ KUTLADI

İŞAD, emeğe ve çalışan haklarına saygının demokratik kültürün, çalışma hayatının daha iyi standartlara kavuşturulmasının toplumsal refahın vazgeçilmez bir unsuru olduğunu belirtti.

İŞAD 1 Mayıs nedeniyle yaptığı açıklamada, iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, kayıt dışılık ile mücadele edilmesi, kadın istihdamının artırılması ve sosyal diyalog esas alınarak çalışma yaşamının geliştirilmesi devlet, işçi ve işveren kesimlerinin işbirliği yapması gereken en önemli konular olduğunu söyledi.

İŞAD şöyle devam etti;

“İŞAD olarak sağlık ve huzur açısından güvenli bir iş ortamı sunabilmeyi, hem istihdamın hem de işletmenin devamlılığını sağlamayı öncelikli görüyoruz. İş dünyasının, çalışanlarımız ve işverenlerimizle, güven ve dayanışma içinde bu zorlu ekonomik sürecin üstesinden geleceğine inanıyoruz.

İfade ve birçok kavramın önemini gösteren 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyoruz”

DAÜ REKTÖRÜ HASAN KILIÇ, 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç, emeğin hiç şüphesiz dünyadaki en büyük değeri olduğunu vurgulayarak, emek verilen, alın teri ve haklı kazanç ile yapılan her işin değerli olduğunu belirtti.

DAÜ Rektörü Kılıç, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

“1 Mayıs tarihi, işçi ve emekçiler tarafından dünya genelinde kutlanmakta ve birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü olarak anılmaktadır. Aslında işçi sınıfının haklarını ve çalışma koşullarını iyileştirmek için yapılan mücadeleyi anma günü olan 1 Mayıs tarihi, 19. yüzyılda işçi sınıfının çalışma koşullarını düzeltmek ve 8 saatlik iş günü gibi talepleri kabul ettirmek için yaptığı mücadelelerin sembolüdür. Emek hiç şüphesiz dünyadaki en büyük değerdir. Emek verilen, alın teri ve haklı kazanç ile yapılan her iş değerlidir. Dünya genelindeki tüm emekçilerin eşit hak ve özgürlüklere sahip olabilmeleri için yılın bir günü değil her günü mücadele edilmeli, emekçilerin hakları sadece 1 Mayıslarda değil her gün konuşulmalı ve korunmalıdır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk de ‘Bizim gözümüzde çiftçi, çoban, işçi, tüccar, sanatkar, doktor, kısaca bütün vatandaşların, hak, menfaat ve hürriyeti eşittir.’ sözü ile tüm emekçilerin eşit hak ve özgürlüklere sahip olması gerekliliği üzerine düşüncelerini açık bir şekilde ifade etmiştir.

Ülkenin yasa ile kurulmuş tek devlet Üniversitesi olan Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde de tüm alanlardaki emekçilere büyük değer verilmekte, haklarının ve çalışma ortamlarının sürekli olarak iyileştirilmesi için çaba gösterilmektedir. Üniversitemiz için akademik, yönetsel, işçi tüm kadrolarda çalışan emekçilerimiz önemli ve de değerlidir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Üniversitemizi ve ülkemizi güzelleştirmek için emek veren tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü en içten dileklerimle kutlar, tüm dünyada çalışanların haklarının korunduğu aydınlık dolu bir gelecek dilerim”.

KIBRIS TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ: SAĞLIK HERKESİN HAKKIDIR

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, “bayram gibi kutlanacak 1 Mayıs’ların özlemi ile” tüm emekçilerin 1 Mayıs’ını kutladı.

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği 1 Mayıs nedeniyle yayımladığı mesajda, “Emekçilerin emeklerinin sömürülmediği, daha eşitlikçi, daha adil, barış dolu günlerin özlemi ile yaşasın 1 Mayıs”, dedi.

Etkin, güncel ve tüm toplumu kapsayıcı koruyucu sağlık hizmetlerinin tüm toplumun sağlığını koruyabilmek için hayati önem taşıdığını belirten Birlik, “Bu sebeple tüm halkı kapsayan adalı, kapsayıcı yeni bir sağlık sistemi için hep birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Eşit, adil ve erişilebilir bir sağlık sistemi için, emekçilerin ücretsiz sağlığa ve ilaca erişimi için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

ŞENKUL, EMEKLE ELDE EDİLEN KAZANIMLARIN ARTARAK DEVAM EDECEĞİ, UMUT DOLU GÜNLER DİLEDİ

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramını kutlayarak, emekle elde edilen kazanımların artarak devam edeceği, umut dolu günler diledi.

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul’un 1 Mayıs nedeniyle yayımladığı mesaj şöyle;

“Göreve başladığımız gün itibarı ile yaklaşık 16 aylık süreyi geride bırakmış bulunmaktayız.

Geçen bu sürede belediyenin mali yapısında önemli iyileşmeler sağlayarak, özelde Girne Belediyesi genelde ise Girne Kenti’nin refahı adına olumlu bir ivme kazandık. Bu olumlu durumun devamını sağlamak için durmadan çalışmaktayız. Bu bağlamda bizlere güç veren ve her anlamda yanımızda olan halkımıza teşekkürü borç bilirim. Hatırlatmak isterim ki, ortaya konan tüm çalışmaların sonuç vermesinde en önemli katkı, Girne Belediyesi emekçileri ve onların ortaya koyduğu özveriyi de içermektedir.

Sizlere daha iyi hizmet vermek adına varını yoğunu ortaya koyan emekçilerimiz, gece gündüz demeden; çöpten temizliğe, kaldırımlardan kanalizasyona, güvenlikten etkinliklere kadar kentimizin güzelleşmesi ve sosyalleşmesi adına çalışmaktadır. Değerli emekçi kardeşlerim,Göreve başladığım an itibarıyla benimle birlikte çıktığınız bu yolda güzel işler başardık ve başarmaya devam edeceğiz. Sizlerin özverisi ve halkımızın desteğiyle verdiğimiz tüm sözleri eksiksiz yerine getireceğimize olan inancım tamdır. İnsanı insan yapan temel ölçülerden birinin kuşkusuz ortaya koyduğu emek olduğu gerçeğini ele aldığımız zaman, ne şanslıyız ki güzel insanlardan oluşan emekçi kadromuzla başarı ivmemiz sürekli artacak ve bu durum Girne’mizin daha yaşanılabilir bir kent olmasına yardımcı olacaktır.

İşçi ve emekçilerin verdikleri mücadelelerin sonucunda elde ettikleri kazanımların simgesi, emeğin en yüce değer olduğunun göstergesi olan1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramınızı kutlar, emekle elde edilen kazanımların artarak devam edeceği, umut dolu günler dilerim…Yaşasın 1 Mayıs…”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu