ManşetÖzel Haberler

“Bu Çarpık Düzenin Değişmesi İçin Emsal Bir Karar Bekliyoruz”

6 Şubat depreminde İsias Otel enkazında kalarak hayatını kaybeden İzcan Nurluöz’ün babası İhsan Nurluöz, duruşmanın ikinci gününde dinlendi.

İhsan Nurluöz’ün duruşmadaki sözleri:

Oğlum benim ilk göz ağrım, nefes alma sebebimdi. Süreçten önce kısa bir bilgi vermek istiyorum. GMTMK’da matematik öğretmeniyim. Bu çocuklar sadece sporda sadece başarılı değillerdi. İngilizce dilde eğitim veren bir okulda okuyorlardı. Ve sadece 100 öğrenci alınıyordu okula. 26’sı burada…

Bu çocuklar Gazimağusa’nın geleceğiydi. Bir şehrin, avukatlarını, öğretmenlerini çaldı İsias. Çünkü 1974’ten beridir böyle bir katliam yaşanmadı.

Ben ilk oğlumu kaybettiğimi düşündüğümde anda kötü olmuştum.

Otelden polis binasına kadar AFAD çadırlarını aradım. Polislere sordum…

Altıncı günün sonunda en son oğlumu teşhise girdim. Oğlum ertesi gün maç olacağı için formasıyla uyur vaziyetteydi. Ardından 3 kişi daha bulunduktan sonra cenazelerimizi alıp Kıbrıs’a geldik.

İsias ortak davamız diye bir kavram var şu an. Tüm KKTC halkının sahiplendiği davadır. Görülmemiş bir ceza ile sonuçlanacağından eminim. Bu çarpık düzenin değişmesini istiyorsak, emsal bir karar çıkmasını bekliyoruz. Tüm ülke sizin ağzınızdan çıkacak sonucu bekliyor. En ağır, en makul kararı vereceğinize adaletin yerini bulacağına inancım tamdır. Mücadelemizi sürdürüyoruz, sürdürmeyi de devam edeceğiz…

Diğer Haberler

Başa dön tuşu