Spor

Sapsızoğlu: Çocuklarımızın Müsabakalara Katılmalarının Önü Açılmalıdır

KKTC Cimnastik Federasyonu başkanı Hasan Sapsızoğlu,2022 yılında ilk kez düzenlemeye başladığı okullar arası cimnastik yarışmalarına bu yıl da devam edileceğini açıkladı.

KKTC Cimnastik Federasyonu başkanı Hasan Sapsızoğlu, Cimnastik Federasyonu’nun, Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliğinde 2022 yılında ilk kez düzenlemeye başladığı okullar arası cimnastik yarışmalarına bu yıl da devam edileceğini açıkladı.
Okullar arası cimnastik yarışmalarının 3.’sünü gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirten Hasan Sapsızoğlu, bazı okulların yarışmalara katılım konusunda gerekli özeni göstermemelerine ise tepki gösterdi.
Ailelerin ve çocukların, yarışmalara katılamama durumlarının ortaya çıkmasından dolayı büyük üzüntü içerisinde olduklarını vurgulayan Hasan Sapsızoğlu, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
“Ambargoyu kendi çocuklarımıza kendimiz yapıyoruz. Cimnastik Federasyonu olarak göreve geldiğimiz andan itibaren amacımız, cimnastik branşımızı ada geneline yayarak çocuklarımızı sporun içinde tutup, sağlıklı nesiller yetiştirirken; özelde cimnastik genelde ülke sporuna başarılı sporcular yetiştirmekti. Hedefimiz doğrultusunda da adım adım ilerliyoruz.
Cimnastik branşımızda okullar arası müsabakalar yapılabilmesi için büyük uğraşlar verdikten sonra 2 yıl önce KKTC tarihinde ilk kez okullar arası müsabakalar yapılmıştır. Türkiye’ye giden sporcularımız, Türkiye’de başarılı sonuçlar almıştır.
Bu sene yarışmalara katılımın daha fazla olmasını beklerken, çoğu okulun yarışmalara kayıt yapmadığını öğrendik. Buna çok üzüldük. Konuyu araştırdığımızda okul müdürleri ve ilgili öğretmenlerin çocuklarımızı cimnastik müsabakalarına gitmelerinin önüne engel koyduklarını duymak, bizleri ve çocuklarımızı çok üzmüştür.
Bu yanlıştan bir an önce dönülüp büyük emekler veren çocuklarımızın müsabakalara katılmalarının önü açılmalıdır. Çocuklarımızın ve yaşanan duruma tepkili olan ailelerinin emeklerinin heba olmasını istemiyoruz.”

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu