Yerel Haberler

Heyet Ankara’da Bakanlıklarda Görüşmeler Gerçekleştirdi

UBP Milletvekili Resmiye Eroğlu Canaltay Başkanlığındaki Cumhuriyet Meclisi Ekonomi Maliye Bütçe ve Plan Komitesi heyeti Anakara temaslarının sonunda Bakanlıklarda görüşmeler gerçekleştirdi.

UBP Milletvekili Resmiye Eroğlu Canaltay Başkanlığındaki Cumhuriyet Meclisi Ekonomi Maliye Bütçe ve Plan Komitesi heyeti Anakara temaslarının sonunda Bakanlıklarda görüşmeler gerçekleştirdi.
Heyet ilk görüşmesinde Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Sayın İlhan Hatipoğlu’nu ziyaret etti.
Kabulde konuşan Hatipoğlu, KKTC’yi daha da ileri götürmek ve kurumsal yapıyı güçlendirmek adına iş birliği içerisinde çalışmaya devam edeceklerini söyledi.
KKTC Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi ile koordineli bir şekilde katkıların devam ettiğini belirten Hatipoğlu, yeni döneme ilişkin yapılacak çalışmaların da planlamasının sürdüğünü ifade etti.
Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi Başkanı Resmiye Eroğlu Canaltay da, Şans Oyunları Yasası’nı Meclis’ten geçirdiklerini bu vesileyle de Maliye’nin gelirlerinin artacağını kaydetti.
Kaldıraçlı İşlemler Yasa Tasarısı üzerinde çalışmaya başlayacaklarını ifade eden Canaltay, bu yasa ile kayıt dışı alışverişlerin kayıt altına alınarak ekonomiye katkı sağlayacağını kaydetti.

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI…

Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi Başkanı Resmiye Eroğlu Canaltay ve beraberindeki heyet daha sonra Türkiye Cumhuriyeti Sanayii ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Ahmet Yozgatlıgil’i ziyaret etti.
Kabulde konuşan Yozgatligil, Türkiye olarak iki devletli çözümü savunmaya ve Kıbrıs Türk Halkı’nın refah seviyesini yükseltmek için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.
Yozgatligil, bölgesinde güç ve dünyada söz sahibi olan Türkiye’nin KKTC’nin kalkınması için her türlü plan ve projeye destek vereceğini kaydetti.
Yozgatligil, KKTC ile 2 Milyar 236 Milyon dolar olarak gerçekleşen ticaret hacmini ise 5 Milyar dolara çıkarmayı hedeflerini ifade etti.
Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi Başkanı Resmiye Eroğlu Canaltay da, Güvercinlik bölgesini kapsayan ihalenin bir an önce tamamlanmasını beklediklerini söyledi.
İhracatta yaşanılan zorlukları da anlatan Canaltay, teknoloji alanında yapılacak yatırımlara atılımlara Türkiye’den destek verilmesini talep etti.
Görüşmelerde Komite Başkan Vekili CTP Milletvekili Erkut Şahali, Komite Üyeleri UBP Milletvekilleri Alişan Şan ve Hasan Küçük, CTP Milletvekili Salahi Şahiner ile Komite eski üyesi CTP Milletvekili Fikri Toros ve Meclis Genel Sekreteri Seral Fırat da yer aldı.
Ankara temaslarını tamamlayan KKTC heyetinin bu akşam KKTC’ne dönmesi bekleniyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu