ManşetÖzel HaberlerPolisiye

Şener’e Yöneltilen Suçlama: Gizli İttifak Kurmak

Polis Şener hakkında “tanığa müdahale” suçlamasını geri çekerken, mahkeme Şener ile birlikte 3 kişinin davaları görüşülünceye kadar teminatla serbest kalmasına emir verdi.

“Tanığa müdahale”, “adaletin tecellisine engel olmak amacıyla gizli ittifak kurmak”  suçlamasıyla 7 Mayıs’ta tutuklanan Avukat Mustafa Şener hakkındaki “tanığa müdahale” suçu geri çekildi.

KIBRISLI-ÖZEL HABER

7 Mayıs’ta tutuklanan Şener, 3 zanlı ile birlikte teminat talebi ile Girne Kaza Mahkemesi’nde yargıç huzuruna çıkarıldı.

Duruşmayı, 4 Mahalli Baro Başkanları ile Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı ve Birlik Yönetim Kurulu üyeleri de takip etti.

Girne’de bir eğlence mekanında tanıştıkları 21 yaşındaki İ.F isimi kızı kaldıkları eve götürerek, sırayla tecavüz ettikleri iddia edilen 5 kişi 13 Nisan 2024’te tutuklanmıştı.

Zanlıların Avukatı Mustafa Şener ile 3 kişi, müşteki kızın ifadesini değiştirmesi için İ.G isimli kişiye “10 bin dolar para teklif ettiği” iddiasıyla tutuklanmış, 3 gün ek tutukluluk verilmişti.

Tutukluluk süreleri dolan Avukat Mustafa Şener, C.A, M.K, ve M.Y teminat talebiyle bugün Girne Kaza Mahkemesi’nde yargıç huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede şahadet veren Girne Adli Şubede Görevli polis memuru Kazım Sevinç, zanlıların “adaletin tecellisine engel olmak amacıyla gizli ittifak kurmak” suçundan mateldar olduklarını söyledi.

Sevinç, 27 Mayıs 2024’te zanlılar C.A, M.K ve M.Y’nin, İ.G isimli kişi ile Yalçın Kasap isimli dükkanın yan tarafında buluştuklarını belirtti.

Daha sonra Avukat Mustafa Şener ile zanlı M.K’nın, İ.G isimli kişi ile Girne’de bir evde buluşarak , “müşteki kızın ifadesini değiştirmesi karşılığında 10 bin Dolar” teklif ettiklerini söyleyen Sevinç, telefon datalarının incelenmekte olduğunu bildirdi.

Zanlı ifadelerinde geçen meyhaneden kamera görüntülerinin alındığını söyleyen Sevinç, zanlıların bu aşamada tahkikata müdahale edemeyeceklerini belirterek mahkemeden teminat talebinde bulundu.

Mahkeme, Şener ile zanlı M.Y’nin KKTC vatandaşı, zanlılar C.A ve M.K’nın da TC vatandaşı oldukları göz önünde bulundurularak, Şener ile M.Y’nin 250 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalamasına; C.A ve M.K’nın 5 bin TL’lik nakdi kefalet ve 500’er bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalayarak hafta 1 gün polise ispatı vücutta bulunmalarına, ayrıca tüm zanlıların kimlik, pasaport ve  tüm seyahate belgelerine el konulması şartıyla davaları görülünceye kadar serbest kalmasına emir verdi.

AVUKAT MUSTAFA ŞENER İDDİALARI REDDETMİŞTİ

Öte yandan Avukat Mustafa Şener, İ.G isimli kişinin Yalçın Kasap’ta ulu orta “tecavüz mağduru kız bana geldi tecavüze uğramadım dedi “ şeklinde konuştuğunu bu bilginin de kendisine gelmesi üzerine bahsedilen Girne’deki evde İ.G ile konuştuklarını, İ.G’ye “Sen bu ifadeyi mahkemede de verir misini?” diye sorduğunu, İ.G’nin de “tamam” dediğini aktarmıştı.

Avukat Mustafa Şener, İ.G isimli kişiyi müvekkillerinin davasında tanık olarak dinlenmesi için 2 Mayıs’ta mahkemeye bildirdiğini, ancak ne olduysa 6 Mayıs’ta tutuklandıklarını belirtmişti.

Diğer zanlıların da İ.G’nin bu ifadelerine tanık olduklarını söylemişti. Şener, kendisine iftira atıldığını iddia etmişti.

HABERİN DİĞER DETAYLARINA BURADAN BAKABİLİRSİNİZ….

Diğer Haberler

Başa dön tuşu